Oldalak

2011. október 23., vasárnap

Banános-csokoládés piskótakorongok


Hopp, kicsit elmaradtam a receptekkel..Bocsánat! De most valami finom és dekoratív sütit hoztam cserébe!Bár még nem próbáltam őket, biztosan nagyon finomak...Majd ha lesz alkalmam, elkészítem őket.

Recept:   http://ottisfoz.szhblog.ro/ Ottis főz. Hát, elég ügyesen csinálja! :) Ha benéztek hozzá, még sok-sok finomságot találhattok.
Kép:   Szintén Ottis oldaláról. :)

 



Banános-csokoládés piskótakorongok
Hozzávalók: a piskótához: 2 tojás, 1,5 dl cukor, 1 dl tej, 2 tasak vaníliás cukor, 2 kiskanál sütőpor, 15 dkg vaj, 20 liszt; egyéb hozzávalók: két banán, 20 dkg csokoládé, lekvár, különböző cukor drazsék, kókuszreszelék, darált mandula. 


Elkészítése: A vajat felmelegítjük, majd hozzáöntjük langyos tejet. A tojásokat a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a langyos tej-vaj keveréket, és végül a sütőporos lisztet. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Legkisebb pogácsa szaggatóval korongokat vágunk ki belőle, mindegyiket félbe vágjuk, megkenjük lekvárral és mindegyik közepébe teszünk egy szelet banánt, majd fogvájóval összetűzzük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és a piskótakorongokat csokoládéba majd valamilyen cukordrazséba mártjuk. Egy tálcán (vagy egy hungarocell darabkára felszúrva a fogvájókat) hagyjuk megkötni a csokoládét, majd kihúzzuk a fogvájót mindegyikből és tálra rendezzük



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése